tko smo mi

Povijest kluba

Umjetnost je ispeći ukusan kruh, a ne pojesti ga.

Istorija kluba

U Beogradu je, 07. juna 2019. u poslovnim prostorijama TIM ZIP-a održana sednica osnivačkog odbora Richemont kluba Srbije.

Inicijator osnivanja kluba, direktor Richemont kluba Hrvatske i predsednik Uprave TIM ZIP-a Vladimir Bulić, uvažavajući pritom renome Internacionalnog Richemont udruženja, značaj inicijative za osnivanje kluba u našoj sredini kao i načelo regionalne zastupljenosti, pozvao je na osnivačku sednicu gore navedenu gospodu kao značajne predstavnike pekarske i poslastičarske branše.

Osnivački Odbor

 • Bodrožić Srđan, Mala Pekara, PANČEVO,
 • Zorić Vojin, Zorić doo, TEMERI,
 • Idrizović Naser, Pekara Denis, MLADENOVAC,
 • Krstivojević Ivan, Pekara Domino, VALJEVO,
 • Krstić Nataša, Tim Zip doo, BEOGRA,
 • Krstivojević Nemanja, Omiljena Pekara, BEOGRAD,
 • Mladenović Miloš, Skroz Dobra Pekara, BEOGRAD,
 • Stanojlović Žarko, Skroz Dobra Pekara, BEOGRAD,
 • Stojanovski Mijalče, Pekara Vika, BEOGRAD,
 • Hodžaj Ćazim, Zlatni Klas Senior, ZRENJANIN
Image

Istorija kluba

U Beogradu je, 07. juna 2019. u poslovnim prostorijama TIM ZIP-a održana sednica osnivačkog odbora Richemont kluba Srbije.

Inicijator osnivanja kluba, direktor Richemont kluba Hrvatske i predsednik Uprave TIM ZIP-a Vladimir Bulić, uvažavajući pritom renome Internacionalnog Richemont udruženja, značaj inicijative za osnivanje kluba u našoj sredini kao i načelo regionalne zastupljenosti, pozvao je na osnivačku sednicu gore navedenu gospodu kao značajne predstavnike pekarske i poslastičarske branše.

Nakon rasprave u kojoj su svi prisutni bez izuzetka pohvalili inicijativu i izrazili spremnost da se aktivno uključe u organizovanje i budući rad kluba, jednoglasno su donete odluke o sazivanju Osnivačke Skupštine Richemont kluba Srbije, usvojeni su dokumenti Richemont kluba, a posle rasprave usvojen je i program aktivnosti za goste Internacionalnog Richemont kluba koji bi bili prisutni na Osnivačkoj skupštini Richemont kluba Srbije.

Posle pripreme svih potrebnih materijala, 03. jula 2019. u prostorijama TIM ZIP-a održana je sednica Osnivačke skupštine Richemont kluba Srbije, na kojoj je udruženje i službeno utemeljeno. Osnivačkoj skupštini su, pored članova inicijativnog odbora i predstavnika firme domaćina, prisustvovali i gosti iz inostranstva Reto Fries, direktor Richemont Visoke škole za pekarstvo i poslastičarstvo iz Švajcarske i Jorge Pastor Moreno, predsednik Internacionalnog Richemont kluba iz Španije, koji su pozdravili osnivanje novog Richemont kluba u Evropi. Na skupštini su jednoglasno usvojeni Statut Internacionalnog Richemont kluba, Deklaracija i kodeks časti, Statut Richemont kluba Srbije, Odluka o članarini Richemont kluba Srbije i lista kandidata za funkcije Richemont kluba Srbije.

OSNIVAČI:

 1. Nataša Krstić, TIM ZIP d.o.o. Beograd
 2. Žarko Stanojlović, TRGOCENTAR d.o.o. Beograd
 3. Miloš Mladenović, TRGOCENTAR d.o.o. Beograd
 4. Naser Idrizović, PEKARA DENIS Mladenovac
 5. Mijalče Stojanovski, PEKARA VIKA d.o.o. Beograd
 6. Ivan Krstivojević, PEKARA DOMINO d.o.o. Valjevo
 7. Nemanja Krstivojević, OMILJENA PEKARA d.o.o. Beograd
 8. Vojin Zorić, ZORIĆ d.o.o. Temerin

Za predsednika Richemont kluba Srbije izabran je Miloš Mladenović, za potpredsednika Richemont kluba Srbije izabran je Naser Idrizović, za direktora Richemont kluba Srbije je izabrana Nataša Krstić, za članove nadzornog odbora Richemont kluba Srbije izabrani su Mijalče Stojanovski, Vojin Zorić i Ivan Krstivojević, koji je kasnije izabran i za predsednika nadzornog odbora Richemont kluba Srbije.

Jorge Pastor Moreno, predsednik Internacionalnog Richemont kluba

„Činjenica je da često zaboravljamo kako je hleb najvažnija osnovna namirnica. Kada danas govorimo o hlebu, sve više govorimo o njegovoj ceni ili boji, o tehnologiji proizvodnje ili postrojenjima potrebnim za njegovu izradu, a zaboravljamo da je to osnovna namirnica. Stoga smo mi pekari, kao proizvođači hleba, u obavezi da poštujemo etiketu te proizvodnje i ponudimo našim mušterijama najkvalitetniji hleb koji možemo da napravimo. Sledeći zahtev glasi: „Definišite kvalitet!“ Svi su spremni da odgovore na ovo pitanje, da imaju svoju definiciju kvaliteta, a za mene je to ovih nekoliko premisa: na prvom mestu to je pitanje ukusa – hleb mora da bude ukusan! Dalje, hleb mora da bude lako svarljiv, ova namirnica treba da sadrži minimalnu količinu šećera, tj. nizak glikemijski indeks, hleb treba da odlikuje dobar nutricionistički sastav, što podrazumeva testo sa dugom fermentacijom, sa kiselim testom, sa velikim brojem različitih sastojak a što na kraju podrazumeva veliki broj informacija, znanja i permanentnog obrazovanja – neophodnih da bi se ove premise zadovoljile. Sledi jednostavan zaključak: mi pekari moramo da posvetimo vreme i uložimo sredstva i napore u učenje, kako bismo bili u stanju  da svojim korisnicima ponudimo ukusan, zdrav i nutricionistički kvalitetan hleb. Richemont škola je pravo mesto za to a Richemont klubovi prostor za razmenu iskustava i prenošenje znanja, uz strukovno druženje i podsticaj. Zbog toga sam srećan što i vaša sredina dobija klub koji će pomoći da kvalitet hleba o kom sam govorio postane standard u svakoj pekari u Srbiji.”

Miloš Mladenović, predsednik Richemont kluba Srbije

„Zahvaljujući posvećenosti gospodina Bulića i svih članova novoformiranog Richemont kluba u Srbiji konačno smo, sa velikim ushićenjem, dočekali ovaj dan. Ja, kao prvi predsednik Richemont kluba Srbije uveren sam da će naše angažovanje dovesti do unapređenja pekarske branše u Srbiji, a istinskim pekarskim profesionalcima i zaljubljenicima u struku omogućiti napredak i priznanje van granica naše zemlje.“

Nataša Krstić, direktor Richemont kluba Srbije

„Iskreno smo ponosni što je, nakon izuzetnog truda i kontinuiranog rada, upriličen dosad najznačajniji svečani trenutak u pekarstvu Srbije – osnivanje Richemont kluba Srbije. Pridruživanjem međunarodnom udruženju najboljih u struci, otvaraju nam se razne mogućnosti i prilike koje doprinose popularizaciji i unapređenju pekarstva. Svesni smo da je pred nama i puno rada na kreiranu vlastitog identiteta Kluba čiji je zadatak, između ostalog, da neprekidno doprinosi zajedničkim dostignućima na međunarodnom nivou. Kompanija Tim Zip je bila inicijator i biće trajna podrška razvoju kluba kao i stvaranju i očuvanju njegovih vrednosti.“

6 dobrih razloga za članstvo

Razlozi za članstvo

Iskustvo

Richemont club je međunarodno udruženje s najvećim iskustvom u pekarskoj i poslastičarskoj delatnosti.

Razmjena

Razmena znanja i iskustva sa nacionalnim i internacionalnim članovima kluba uveliko doprinosi nadogradnji sopstvenih saznanja i veština potrebnih za konkurentnost na tržištu.

Usavršavanje

Podsticanje kontinuiranog obrazovanja i usavršavanja mladih naraštaja, jedan je od temeljnih zadataka kluba.

Stručna događanja

Brojne nove mogućnosti i ideje otvaraju se aktivnim učestvovanjem na stručnim događajima.

Pravo učešća

Članovi kluba imaju pravo da prisustvuju svim stručnim događajima u organizaciji Internacionalnog i nacionalnih klubova.

Podrška

Članovi kluba međusobno podržavaju i pomažu sve pozitivne ideje i aktivnosti u cilju boljeg pozicioniranja i unapređenja struke.

Deklaracija

Ciljevi

 • Stvaranje i razvijanje zajedničkih ideja, kao i podsticanje saradnje među svim članovima udruženim u nacionalne klubove, a aktivnim u svim branšama pekarstva, poslastičarstva i slično.
 • Učvršćivanje sledećih načela: iskrenost – pravednost – kvalitet.
 • Saradnja klubova na temelju prijateljstva, razumevanja i solidarnosti.
 • Stvaranje foruma za otvorene i iskrene rasprave s' ciljem poboljšanja stručnih kvalifikacija i informisanja članova o njima.
 • Poštovati i promovisati ideju Richemont kluba prema deset pravila ponašanja, odnosno Kodeksu časti Internacionalnog Richemont kluba.
 • Podsticati i voditi mlade prema kvalitetnom razmišljanju.
 • Ponašati se u skladu sa osnivačkim aktima i odgovorno se odnositi prema obavezama člana Internacionalnog Richemont kluba (IRC).

 

Suština i svrha

Namera Internacionalnog Richemont kluba je ujedinjavanje nacionalnih klubova. Njegovi članovi potiču iz preduzetništva ili iz stručnih škola i uključuju i osobe s posebnim stručnim znanjem čija je zajednička namera da promovišu i neguju razmenu mišljenja između članova u zemlji i inostranstvu.

Deset pravila ponašanja – KODEKS ČASTI 

Kao član Internacionalnog Richemont kluba smatram svojom obavezom da:

 

 1. Svojim časnim ponašanjem služim kao uzor drugima i budem tolerantan i solidaran.
 2. Težim za uspehom, ali ne na uštrb časti, i ne postižem prednost prevarom ili sumnjivim sredstvima.
 3. Budem svestan da nikad ne povećavam vlastitu dobit na štetu drugog člana Kluba. Da se odnosim pravedno prema sebi i svojim kolegama u Klubu.
 4. Ako postoji sumnja o mojim pravima, o mom držanju u profesiji ili u mojim socijalnim odnosima, neću oklevati u otklanjanju tih sumnji, čak i na svoju štetu.
 5. Smatram prijateljstvo ciljem, a ne sredstvom. Razumem da pravo prijateljstvo ne zavisi od pruženih usluga, nego se pomoć pruža na temelju prijateljstva i treba je prepoznati kao takvu.
 6. Ispunjavam svoje obaveze prema IRC-u i zajednici s ciljem negovanja i poštovanja filozofije Richemont kluba.
 7. Podržavam stručno svoje klupske kolege.
 8. Oprezno i konstruktivno kritikujem, ali velikodušno hvalim.
 9. Razvijam, a ne rušim.
 10. Budem korektan i tolerantan, uvek spreman da dam najbolje i predstavljam filozofiju Richemont kluba kao znak dostojanstva i kvaliteta.
Prava i obveze

Naš Statut